Fundació Barcelona Comerç

Castellano  |  Català
Iniciar Sessió
Benvinguts a la web de la Fundació Barcelona Comerç
La cerca no pot estar buida

Premi Fundació

De forma conseqüent amb els principis de la Fundació, es va crear un premi, el Premi Fundació, que vol ser un referent en el reconeixement de la defensa del comerç urbà i  que s'atorga, com diuen les seves bases: "a una persona, entitat o empresa, que s'hagi distinguit especialment en la defensa o consolidació del comerç urbà i dels Eixos Comercials, com elements importants de vertebració i mantenimient de la nostra idea social i cultural de la ciutat". El premi, s'entrega, tradicionalment, durant un sopar, al que asisteixen els representats de les Institucions i altres entitats de representació del comerç. S'entrega des de l'any 2004 i els premiats fins el dia d'avui son:

1ª edició, any 2005: Sra. Pilar Rahola, va neixer a Barcelona l’any 1958. Llicenciada en filologia hispànica i filologia catalana per l’universitat de Barcelona
El Jurat, composat per la totalitat dels Patrons de la Fundació va decidir, per unanimitat, fer entrega d’aquest primer guardó a Pilar Rahola, per haver contribuït, en forma decisiva, a la creació de la primera Regiduria de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona, i per la seva feina com a Regidora durant els quatre anys que la va encapçalar.

2a edició, any 2006: Sra. Margarida Mingullón i Aran, va nèixer a Barcelona l’any 1947. Actriu de teatre, cine i televisió.
Se li entrega el premi per la vàlua indiscutible i indiscutida del seu treball professional com actriu, mitjantçant el qual ha donat vida en els darrers anys a uns personatges de gent del comerç que han esdevingut emblemàtics i d’una enorme popularitat. Només cal esmentar a la “Rosa” del supermercat a “Poble Nou”, a la llibretera de “La Rosa” o a la “Cinta” del bar a “El Cor de la Ciutat”

3a edició, any 2007: Cos de la Guárdia Urbana de Barcelona, fundada a Barcelona l’any 1907, la missió d’aquest cos era la de regular el tràfic compaginat amb actuacions de policia cívica.
La Fundació Barcelona Comerç va considerar que el nivell d’assistència i col•laboració del cos amb el comerç de la ciutat en genarl i amb els Eixos Comercials en particular, anava més enllà de l’exigible en el compliment de les seves funcions i i es converteix en un suport essencial de l’activitat quotidiana del ciutadà, tal i com ha quedat demostrat a bastament al llarg de l’Any del Comerç.

4a edició, any 2008: Sr. Miquel Valls i Maseda, va nèixer a Barcelona l’any 1943. Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, master en Gestió Gerencial per l’Escola d’Alta Direcció i Administració (EADA) i diplomat en Direcció d’Empreses per l’Institut d’Estudis Superios d’Empresa (IESE). President de la Cambra de Comerç de Barcelona.
La Fundació acorda atorgar el premi per la seva aposta ferma en favor del comerç urbà, que s’ha concretat en la implementació de programes d’assessorament pel creixement, la innovació i la internacionalització de l’empresa comercial, i especialment per la seva decisiva intervenció en el conflicte originat per la manca de subministrament elèctric del mes de juliol del 2007, facilitant el peritatge de danys i perjudicis dels comerços afectats. Això ha permès que el conjunt d’establiments dels eixos comercials hagi pogut recuperar una part important de les seves pèrdues, un fet històric que ha provocat que, per primera vegada, una companyia de subministrament s’hagi vist obligada a assumir responsabilitats pels perjudicis econòmics provocats al comerç.

5a edició, any 2009: Sr. Josep Francesc Valls. Doctor en Ciències de la Informació, llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona, Master en estudis europeus. Llicenciat en Ciències de la Informació, llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i catedràtic del Departament de Direcció de Marketing i director del Centre de Direcció Turística (CEDIT) de ESADE.
Se li entrega el premi per la seva tasca per més de vint anys en favor del comerç urbà i d’un model de ciutat social i sostenible, desenvolupada en mitjans periodístics, a través d’un programa de ràdio innovador i emblemàtic com “El carrer dels diners”, la revista “l’Informatiu del comerç” o el “Noticiari comerç exterior”, compaginant aquesta activitat amb la docent i formativa.

6a edició, any 2010: Benito García Dèbora. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Assessor Tècnic Comercial i actualment es el President de l’Associació Nacional de Centrals de Compra i Serveis (ANCECO) i Membre del Comité Organitzador del I, II, III, IV,i V Congrés Nacional de Centrals de Compra i de Serveis.
Compagina la seva labor al front d’Anceco amb la de President del Consell d’Administració de BASE- DETALL SPORT, S. A.
Es empresari del Sector de l’esport, propietari d’una cadena de botigues a la província de Barcelona: BENITOESPORTS.
La Fundació acorda atorgar el premi per la seva tasca, que ha estat fonamental per a la formació i impuls sostingut de la Taula de Comerç a Catalunya, aconseguint per primera vegada aplegar amb una sola veu a totes les organitzacions representatives del sector, incloent-hi els sindicats. I perquè estem segurs que, sense ell, aquesta veu unitària no hagués arribat a l’èxit d’aconseguir, i fer-ho dintre del termini legal, una nova Llei de Comerç equilibrada i justa amb la realitat del nostre comerç urbà.

7ª edició, any 2011: Santiago Pagès Martí. És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona. Director del Programa Comerç i del Barcelona Shopping Line de Turisme de Barcelona. Assessor del President de la Comissió de Comerç Interior del Consell General de la Cambra de Comerç de Catalunya. Membre del Consell Assessor de Comerç de la Generalitat de Catalunya. Membre tècnic de la Comissió d'Equipaments Comercials de la Generalitat de Catalunya. La Fundació acorda atorgar el premi per la tasca realitzada, al llarg de tota la seva vida professional, en defensa del model de comerç de Catalunya, des la Cambra de Comerç i des de Turisme de Barcelona, on ha estat peça fonamental per a la continuïtat i el desenvolupament de la xarxa de comerç urbà de la ciutat. I ara més, que aquesta tasca l'vulgui seguir realitzant, deixant per a més endavant la possibilitat, ja real, del merescut final del seu temps laboral.

8ª edició, any 2012: Joan Mateu i Martínez. Barcelona, 1945
Publicitari (1960-1977)
Des de molt jove, just després d’acabar el batxillerat, comença a treballar a l’agència de publicitat propietat de la família (Publia, especialitzada en cinema), on recorrerà tot l’escalat de feines, des de noi dels encàrrecs fins a director de publicitat de distribuïdores (Rosa Films, Dipenfa...) o d’exhibidores (Comedia, Montecarlo, Pelayo...)
Paral•lelament, treballa a la Fira de Mostres, on col•labora en el naixement de fires com Sonimag, el Saló de l’Automòbil o Expoquimia, desenvolupant sistemes integrals de decoració.
Promoció cultural (1958-1990)
Participa en la creació de cineclubs i cinefòrums, així com de la “Semana de Cine en Color” (transformada després en la Setmana de Cinema de Barcelona) i del Festival de Cinema de Barcelona, de les que sempre forma part dels consells de direcció i de l’organització.
Participa en la fundació de l’Institut Europeu de la Imatge, impulsor de nous llenguatges/noves tecnologies en el món de la imatge.
Crea l’agència de producció artística Castafiore, que promou i representa a músics i actors, així com el segell discogràfic Pegasus Records, que edita discos de músics de vàlua artística i professional del país.
El comerç (1980-2....)
Entra en el món del comerç per transformar i reconduir una botiga familiar centenària a Sant Andreu.
Promotor i fundador de la primera associació de comerciants de Sant Andreu: la del Carrer Gran.
Promotor i fundador de la Federació d’Associacions de Comerciants de Sant Andreu.
Promotor i fundador de Comerç Actiu, primer intent de federació del comerç de la ciutat.
Promotor i fundador de la Fédération Européenne des Centres-Ville.
Promotor i fundador de la Fundació Barcelona Comerç.
Promotor i fundador de les Vitrines d’Europe.
Membre del Consell Ciutat i Comerç de la ciutat de Barcelona.
Membre de la Comissió de Comerç interior de la Cambra de Comerç de Barcelona.
Coordinador de l’Any del Comerç de la ciutat de Barcelona 2006.
Participa en projectes i comissions de treball de la majoria dels estaments del comerç de la ciutat.
President de la Fundació Barcelona Comerç.

9ª edició, any 2013: María Segarra. Es llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona.
Màster en Economia Regional i Urbana i Postgrau en assessoria tècnica comercial.
Actualment és Directora de Competitivitat i Formació de la Cambra de Comerç de Barcelona.
Entitat on inicià la seva trajectòria en l’àmbit del comerç, però assumint en el temps altres responsabilitats que van des de la formació fins als àmbits de competitivitat (emprenedoria, acompanyament empresarial, innovació, comerç-turisme-moda, i darrerament l’oficina de projectes europeus).
Assessora tècnica en diferents comissions de treball tant en les cambres com en l’administració (ministeri d’economia, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i àmbit local)
Autora de diferents publicacions i col•laboradora en revistes d’actualitat comercial.
Professora en màsters de l’àmbit comercial (gerents de centres comercials, màster de retail internacional) ponent i conferenciant.
En l’àmbit comercial inicià el primer desenvolupament dels plans de dinamització comercial, que en concret es va fer des de la cambra de comerç de Barcelona l’any 1998. En aquells inicis, es col•labora molt intensament amb l’Eix Comercial de Sant Andreu i Sant Antoni Centre Comercial, i poc a poc amb altres eixos comercials.
Altres projectes de suport al comerç, han estat; la creació de: el gabinet tècnic de comerç, la reedició del curs d’assessors tècnics comercials, els premis “Barcelona és Moda”, els Retail Tour... però tot això sempre amb l’objectiu de pensar què més es pot fer per ajudar al nostre comerç.

10a edició, any 2014: S’atorga el premi a: la senyora Isabel Rodríguez de l’Eix Comercial de Barnacentre, la senyora Cristina Pando de l’Eix Comercial de Barnavasi, la senyora Raquel Júlvez de l’Eix Comercial de Cor d’Horta i Mercat, la senyora Elisabet Prat i la senyora Marta Llorens de l’Eix Comercial de Cor Eixample, la senyora Isabel Morell de l’Eix Comercial de Creu Coberta, la senyora Rut Sans de l’Eix Comercial de Sant Andreu, la senyora Mercè Gonzalez d’Amics de La Rambla, el senyor Ignasi Sans de l’Eix Comercial del Raval, la senyora Mireia Romero de l’Eix Comercial de Maragall, la senyora Mayte Fernández de l’Eix Comercial de Nou Barris, el senyor Ramon Puig-oriol de l’Eix Comercial de Sant Antoni, Eva Marticella de l’Eix Comercial de Sants, la senyora Lourdes Segura de l’Eix Comercial de Sant Martí, la senyora Àngela Domènech de l’Eix Comercial de Gran de Gràcia, la senyora Pilar Gimeno de l’Eix Comercial de Sants-Les Corts, el senyor Esteve Franco de l’Eix Comercial de la Sagrada Família, la senyora Lola Ortiz de l’Eix comercial del Clot, la Senyora Gilulia Rivieri, la senyora Esco Gallego i la senyora Elena Tuñón de Lara de la Fundació Barcelona Comerç.
Gerents dinamitzadors/es dels Eixos Comercials de Barcelona, per la seva dedicació professionalitzada, en favor del comerç de proximitat i del conjunt de la Fundació amb la seva aportació personal per treballar juntament amb tota la resta de companys/es, amb l’objectiu comú d’endegar accions conjuntes en el si de la Fundació.

11a edició, any 2015: Josep Maria Ureta i Buxeda És llicenciat en periodisme per la Universitat de Navarra, és un periodista expert en economia i escriptor. Del 1975 al 1983 va ser funcionari dels gabinets de Presidència de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya. El 1983 va formar part de l'equip fundacional de Televisió de Catalunya com a cap de la Secció d'Informació d'Economia. El 1989 es va fer càrrec de la redacció de La Gaceta de los Negocios a Barcelona i dos anys més tard es va incorporar a El Periódico de Catalunya com a redactor en cap d'Economia.
Actualment és redactor en cap d’El Periódico de Catalunya on publica articles sobre temes actuals econòmics. Participa també a Catalunya Ràdio i a TV3 com a tertulià explicant algunes de les claus de l'actualitat econòmica i la seva relació amb l'economia domèstica.
La Fundació acorda atorgar el premi pels seus coneixements del comerç de proximitat de Barcelona i per la seva tasca continuada, mitjançant els seus escrits als mitjans de comunicació, en favor del comerç de la ciutat i del seu model de comerç.

  • Ajuntament de Barcelona Promoció Econòmica
  • Generalitat de Catalunya
  • Cambra de Comerç de Barcelona
Disseny Web
Dommia Solucions Internet
c/ Lepant, 326, Entlo. 1, Desp. 2
08025 - Barcelona
Tel. 902 024 678 | +34 936 241 455
Portfoli visible en: www.dommia.cat