Barcelona Comerç

Castellano  |  Català
Iniciar Sessió
Benvinguts a la web de Barcelona Comerç
La cerca no pot estar buida

Activitats

Amics de la Rambla presenta “Breu Història de la Rambla” a la Biblioteca del Gòtic – Andreu Nin

Imprimir

Lloc: Biblioteca del Gòtic - Andreu Nin
Data: 23/01/2013

El proper 23 de gener, dimecres, Amics de la Rambla i la Biblioteca del Gòtic – Andreu Nin, us volen convidar a la presentació del llibre “Breu Història de la Rambla” de l’escriptor barceloní Enric Vila.

L’acte comptarà amb la presència del president d’Amics de la Rambla, Joan Oliveras Bagués, el Director General de Foment de Ciutat Vella, Quim Torra i de l’autor del llibre Enric Vila.

“Breu història de la Rambla” és molt més que un llibre sobre les vicissituds i les anècdotes costumistes d’un carrer important. Enric Vila ens explica com la vida urbana forja les ciutats i les nacions, més enllà de la voluntat política dels poders hegemònics establerts. L’autor d’El nostre heroi Josep Pla, torna a proposar-nos que ens mirem la història des d’un punt de vista original. Vila ens explica com la Rambla va oferir un espai per expressar-se a Barcelona, després del desastre de 1714, i com va modernitzar la ciutat i la identitat dels catalans.

“Breu història de la Rambla” ressegueix la història del país a través de les valoracions i descripcions que n’han deixat figures com Stendhal, George Sand, Hans Christian Andersen, Hemingway, Baroja, Pla, Sagarra, Monzó, Dalí o Gaudí. Un gavadal de genis desfila per aquest llibre, que defensa que el misteri de la Rambla no s’entén sense el caràcter indomable i subversiu dels catalans.

“Breu Història de la Rambla” ha estat editat per Galaxia-Gutenberg.

Comentaris:Hi han 0 comentaris disponibles.

En Portada

  • Ajuntament de Barcelona Promoció Econòmica
  • Generalitat de Catalunya
  • Cambra de Comerç de Barcelona